Vanliga frågor
1. Vad är Essentiella Aminosyror?

EAA står för Essential Amino Acids eller essentiella aminosyror som det benämns på svenska. EAA är kroppens livsviktiga byggstenar och måste intas via kosten då våra kroppar inte kan tillverka dessa aminosyror på egen hand. Aminosyror är byggstenar till proteiner som bidrar till att bibehålla och bygga muskelmassa. Av samtliga aminosyror är det dem essentiella aminosyrorna som har visats vara de viktigaste för proteinsyntesen och bidragandet till muskelåterhämtning och stimulerandet av muskeltillväxt.

2. När skall jag dricka ESSE?

ESSE rekommenderas väl kyld och kan drickas när som helst under dagen när du är i behov av en naturlig törstsläckare, återhämtning eller energi för att öka din prestationsförmåga. ESSE med koffein passar speciellt bra som energitillskott inför träning eller under den långa arbetsdagen.

3. Vilka vitaminer innehåller en ESSE?

Samtliga ESSE innehåller fem stycken vitaminer som ger dig 100 % av rekommenderat dagligt intag av: Vitamin B6, B12, Niacin, Biotin och Folsyra.

4. Vilka mineraler innehåller en ESSE?

Samtliga ESSE innehåller tre stycken mineraler: Magnesium, Zink och Selen.

5. Vad används för sötning i ESSE?

För den goda smakens skull är ESSE naturligt sötad med steviolglykosider (stevia).

6. Hur skiljer sig en ESSE med koffein från vanliga energidrycker?

Med ESSE vill vi erbjuda dig ett naturligt alternativ till majoriteten av dagens energidrycker som innehåller artificiellt koffein och har därför valt att använda oss av naturligt koffein från gröna kaffebönor. Vi har även gjort ett aktivt val för din hälsas skull att ta bort både taurin och glukuronolakton som annars är vanligt förekommande i energidrycker.

7. Hur mycket koffein innehåller en ESSE?

Är du en van besökare i hyllorna för energidryck känner du säkert till att det finns ett brett urval av energidrycker som ger dig alltifrån 80 mg till 200 mg koffein. Uttrycket ”lagom är bäst” har därför varit ledordet för ESSE då vi noggrant valt ut mängden koffein till 150 mg, motsvarande två koppar kaffe, som ger dig en märkbar naturlig energikick utan den obehagliga känslan som många känner av vid ett allt för högt intag av koffein.

8. Hur mycket kolhydrater innehåller en ESSE?

Samtliga ESSE innehåller mellan 4,5 till 5 g kolhydrater per 100 ml vilket motsvarar samma mängd kolhydrater som i ett äpple. Kolhydraterna i ESSE kommer enbart från pressad fruktjuice.